Nærliggende byer

Feriebolig Oasis Beach III

Nærliggende byer

Torrevieja

Nærmeste større by er Torrevieja ca 10 min kørsel fra La Zenia. Det er nok de færreste som vil beskrive Torrevieja som en smuk by, men byen har specielt omkring havneområdet bestemt sin charme.

Har i selv lejet bil, er der parkeringsmuligheder ved havneområdet, både i parkeringshuset under jorden, men også ved selve lystbådehavnen. Parkering i centrum af Torrevieja er betalingsparkering.

Fra parkeringområdet ved havnen starter den lange strandpromenade der specielt om aftenen summer af liv. Så snart solen begynder at gå ned bag hustagene kan man se de lokale lige så stille begynder at søge mod strandpromenaden og byens pladser, her skal dagens oplevelser og verdenssituationen vendes med venner og bekendte, og man kan vælge at slentre langs promenaden, eller sætte sig på en af de mange bænke eller små tavernaer og nye en forfriskning mens man nyder udsigten ud over Middelhavet.

Langs strandpromenaden men også i området omkring havnen ligger der adskillige restauranter som bestemt er et besøg værd. Det er specielt anbefalesværdigt at bevæge sig lidt ind i de små gader der ligger omkring springvandet ved lystbådehavnen, her finder man flere af de små lokale restauranter hvor mange selvfølgelig serverer fisk men også mange andre spændende ting fra det spanske køkken.

Besøger man Torrevieja ved aftentid kan en gåtur på molen ved havneområdet også anbefales, molen er over 1,5 km lang så der er er mulighed for at få et flot vue indover byen. Er man til mere fart og spænding er der ved havneområdet også et stort Tivoli hvor børn og barnlige sjæle kan få megen tid til at gå.

For de som vil shoppe er der i Torrevieja selvfølgelig mulighed for dette, men noget shoppingmekka er centrum dog ikke. Shopping i og omkring Torrevieja er istedet centreret meget om de store og mindre shoppingcentre som eksempelvis Habaneras og La Zenia Boulevard, hvor der bestemt også er mulighed for at få sin shoppinglyst styret.

 

Cartagena

Ca. en halv times kørsel syd for La Zenia finder man den historiske havneby Cartagena. Byen har med den beskyttede placering i bunden af bugten været en strategisk vigtig havneby i mange hundrede år. Byens historie går helt tilbage til romertiden og den dag idag kan man da også opleve nogle af de romerske bygningsværker i byens centrum. Det mest berømte og imponerende er vel sagtens det romerske theater som ved et tilfælde blev opdaget i forbindelse med renovering af et ældre boligkvarter så sent som i midten af 1980erne. Idag er teateret udgravet og kan besøges i forbindelse med med det nyetablerede museum i byens centrum.

Af andre anbefalesværdige oplevelser i Cartagena skal den lange og utroligt hyggelige gågade bestemt også nævnes. Gågaden starter ved plaza Espana og snoer sig helle vejen ned til havnefronten. Ved havnen finder man også søfartsmuseet og der er samtidigt mulighed for at opleve Spaniens første ubåd bygget af og opkaldt efter den Cartagena-fødte Isaac Peral i 1884

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved